Henriks hemliga resa ledde till GRAMMISGALAN!!

Det var hur kul som helst!

Morgonen började med att jag fick instruktioner för vad jag skulle göra, sedan satte vi oss i bilen och Henrik försökte vimsa bort mig men till slut förstod jag att vi var på väg mot Stockholm!

Väl framme i stan svängde han in på Globens parkering och bad mig att gå ur bilen. Vi checkade in på Globe Hotel och plötsligt fick jag syn på en massa olika kändisar som te.x Sebastian, Arvingarna, BWO och Darin var i krokarna :D Började ana vad som kanske var på gång!

Vips - uppe på hotellrummet kom överraskningen - Dags för GRAMMISGALAN 2007 på Hovet som ligger precis bredvid Globen. Gick ut och käkade mat på reastaurang innan det skulle börja, hem till rummet för att byta om till snygga outfits och sedan dags att stå i kö, komma in, dra biljett och sedan leta platser!

Alla musiker satt nedanför oss och käkade och sedan drog festen igång! Priser delades ut och en massa spelningar från diverse artister! Fulla tanter kryllade det också av, en av dem från VIPen stegade fram när Darin spelade och rockade loss men blev bortförd av vakterna :D ha ha, undrar vems fru det var? ha ha! Pinsamt iallafall..

Kändisarna skulle ha efterfest på Globen och vi strosade sakta hem mot hotellet som ligger vägg i vägg, tog ett glas vin vid baren och sedan gick vi upp på rummet och badade (i champagne ;)  Hur mysigt som heslt!

Upp tidigt imorse och åt en god hotellfrukost, sedan checkade vi ut och tog tunnelbanan till Gamla Stan, strosade vidare på Drottninggatan och Stureplan. Framåt eftermiddagen var det dags att åka hemåt till Karlstad igen. En riktigt härlig resa, med överraskningar, musik och en massa kärlek!

En oförglömlig resa och en riktigt överraskning, som sagt Henrik - du är överraskningarnas man och du är underbar!!!!!!

Tack älskling!!

Puss Din Lisa.


Fakta kring lördagskvällen.

Fest hemma hos oss, folket kom och det var jättemysigt! OCh framförallt väldigt roligt! grannarna på tredje våningen hade också fest, fast deras lägenhet var så proppfull med folk ( "från HELE Värmland" :D ) att man nästan kunde tro att taket till grannarna på våning två skulle brista :D skönt sa vi, att det är dom som sätter ribban och sedan röjde vi också järnet!! :D Stackars Inger och Stefan på mittenplanet som liksom fick ta smällen , sorry! 

En väldigt trevlig kväll som fortsatte på Blue Moon, dit alla gick, hur roligt som helst!!

Så tack alla vänner och grannar för en mycket trivsam lördag!! Måste göras om, och som vi sa: till sommaren blir det grillfest härute på bakgården :D Vi längtar redan! ;)

Några bilder här också, tidigt på kvällen innan allting började... :P

flickorna

Karlstadtösera :D

Lisa.

Jag i köket :D


Elva + öl

Elva gillar öl...


Maria

Maria


Lisa & Henrik

Jag och Henrik


Lisa

Jag.

TACK alla än en gång för ännu en rolig helg!!

// Lisa.


Dags att gå en sväng ner till city.

Som sagt ,dags att gå en sväng ner till city med Cecilia. Ska fixa in några böcker på biblioteket och sedan ska vi in mot city. Lite saker som ska fixas med.

Imorgon händer det, då ska jag och Henrik iväg på den hemliga resan som Henrik har fixat, har inte en aning om vart vi ska, det är såå spännande!!

Så jag måste fixa ngåot att ha på mig iallafall, både över och under :P

Så dags att dra som sagt. :D

// Lisa.

Weeeee!!!!!!!!! Antony and the Johnsons!!

Antony and the Johnsons kommer till Sverige den 2 juni, spelar i Dalhalla, hur häftgt som helst!

Vi ska dit, biljetterna är fixade, vi är laddade och förväntansfulla!

Den kvällen kommer bli oförglömlig.

Man bör tillägga att Henrik bjöd med mig till Dalhalla redan i maj/juni på Sigur Rós men jag kunde tyvärr inte följa med (vi hade inte ens träffats då :D ) Men nu, ett år senare i juni så ska vi dit och det kommer att bli helt magiskt! Vi får äntligen uppleva Dalhalla tillsammans med Antony och hans musiker... kommer bli otroligt bra och vi kommer vara på topp!! Fick biljetter nästan längst fram också vilket är ett plus! Antony here we come!!!

anthony


// Lisa.

Klarade tentan.

Helt galant!!

Skön känsla, speciellt i nuläget.



//Lisa.

Reflektion.

Dagarna går och tårarna fortsätter att rinna. Det är svårt att beskriva känslan men det går bättre för varje dag. Tomhet och funderingar. Saknad och varför? Allting känns overkligt och obehagligt. Helst av allt vill jag bara träffa dig nu och prata med dig men det går ju inte... Jag vill bara lyfta telefonluren och ringa dig och höra hur det är med dig, precis som vi gjorde ibland. Men nu finns du inte längre kvar, du kommer inte att svara om jag ringer och du kommer inte att hälsa på igen. Du kommer inte att dyka upp på min examensdag, du kommer inte att hälsa på spontant som du kunde göra ibland, du kommer inte att ringa mig och höra hur allt är eller hur det går på universitetet... Allting kommer att bli annorlunda. På nått sätt så vet jag att vi kommer att prata med varandra, ägna varandra tankar och jag hoppas och tror att du tittar ner på mig någonstans ifrån. Du betydde så oerhört mycket för mig och det vet jag att du visste om. Men jag undrar varför? Varför? Varför?

Jag försöker hela tiden få fram ett svar på varför du gjorde det, varför du handlade som du gjorde och vad fick dig att bestämma dig... Du måste ha haft väldigt ont och många tankar i ditt huvud, jag förstår dig. Din framtid blev inte som du tänkt dig, jag förstår om du hade många hjärnspöken och funderingar på vad som egentligen gick snett. Men jag ville ha dig kvar, alla ville ha dig kvar här. Jag saknar dig, alla saknar dig. Alla är så ledsna, ingen förstår och många vill inte heller inse att du inte finns kvar bland oss. Många tunga hjärtan och många tårfyllda ögon. Jag saknar dig.

//Lisa.

reflektion

Sorg.

Fick ett väldigt tråkigt besked idag. Min pappa ringde imorse och berättade att mina kusiners pappa hade dött. Igår kväll. Han hade dött av egen fri vilja, han dog genom att ta sitt liv.. Känns väldigt tungt nu, väldigt tungt. Jobbigt med sorg i hjärtat och i själen. Gråt gråt gråt... och en massa frågor i huvudet. Funderingar som bara mal och mal... Bara så att ni vet.


Det som hjälper mig är mitt piano som jag har suttit vid sedan pappa ringde. Och Henrik. Henrik är min klippa. Jag älskar Dig.



// Lisa.

Dagens ord...

och pricken över i:


Instabil.



Over and out.


// Lisa.


Snart dags att krypa ner...

Ska bli skönt att få krypa ner under täcket och kura ihop sig bredvid dig älskling. :D

Och samtidigt få vila tankarna från den jä*la tentan...

En mysig dag tillsammans med Henrik som överraskade mig genom att inte gå upp till jobbet imorse utan som hade fixat ledigt :D Hur mysigt som helst, överraskningarnas man som sagt ;) Så idag har vi fixat och börjat att måla och pyssla igen här i lägenheten, det är riktigt mysigt här nu och börjar se ut precis som vi vill, vi har insett att vi verkligen har gjort ett kap!

Tyvärr så var jag tvungen att tentaplugga lite idag också efterosm det är dags på fredag. Ska bli gött att få göra den ändå faktiskt så att man slipper fundera över skiten sen!

Nej dags för refrängen (eller hur är det man säger :P )

Godnatt alla snälla och goa!

// Lisa.


Tips för musikälskare!

Nittonåriga underbarnet Paolo Nutini!


paolo2



paolo



paolo3


http://www.paolonutini.com

Leta er vidare fram till media där det finns musikvideos!

Grym! Skönt sound!


// Lisa.

Och en fundering...

Vad ska vi äta ikväll? Älskar att laga mat. Och som Henrik säger så syns det nog på mig när jag grejar i köket. Kul att testa nya saker.  

Måste komma på något finurligt eftersom jag impade stort på Henrik igår när jag bjöd på pasta med kräftstjärt- och avokadosås... MMM guud vad gott det var!  Det var det faktistk.. Gjorde nämligen en sallad några dagar innan med kräftstjärtar och lax i och det blev en del kvar i burken och så tänkte jag till lite på vad man kunde koka ihop.

Kanske kan göra något enklare idag... Den som lever får se :D

Smakprov från salladen:

sallad


Ett smakprov från gårdagen:


mat


Ja vi får se vad det blir. Interesting.


// Lisa.IGen. Mästerkocken.

Hundvakt och tentaplugg.

Dagens uppgifter: att vara hundvakt åt Tyke eftersom Carola och Anders ska en sväng till Stockholm. Tentaplugg stod också på mitt schema.

Så upp tidigt imorse, kl. 6.00 för att ta emot Tyke, som är en underbar liten jycke med många små påhitt.

tyke1


Elva däremot, var lagomt road när Tyke klev innanför dörren, hennes min gick att tyda ungefär som att
"Och vad är det där för slafsande och illaluktande varelse som träder in på min mark?!" Hon tycker inte att det är så roligt men hon hänger i ändå och är väldigt nyfiken på vem detta egentligen är :D Hon är ganska trött på honom dock och vill nog helst att han bara tar samma väg ut som han kom in igenom... snarast. Hon är inte så trevlig vår lilla tös, utan hon kör på den här "att spotta och fräsa på honom hjälper nog"- taktiken och Tyke är lite fundersam över hennes beteende. Men men.. hon kan ju inte ärva allting ;)

Elva


Har tagit några fina promenader tillsammans redan och vädret var ju hur fint som helst idag. Henrik överraskade oss allihopa genom att komma hem tidigare, och som jag kanske redan har nämnt så är Henrik ett riktigt fan av Tyke. Han blev det i somras då han fick vara hundvakt tillsammans med mig i en vecka. Tyke fick t.o.m. åka i bilen, vilket tydligen var ett riktigt bra betyg enligt Gunilla, Henriks mamma, hon menade att det var väldigt bra gjort att få in en hund i perfektionistens bil. Bra betyg? Undrar om hon menade mig eller hunden? :P



tyke och henrik


Så idag har jag tentapluggat vs. gått ut på vovven och försökt få Elva att se denna händelse ur ett mer positivt perspektiv.  Puss på dig Tyke och tack för att du kom och livade upp vår dag! Vi behöver dig ibland! Du är störtskön!


tyke och lisa

// Lisa.




Lördag + jour...

Och så var det lördag igen då och det blir en lugn lördag också med tanke på att Henrik har jour / beredskap. Men vi ska ta och gå en trappa upp till Cecilia som är ensam eftersom Mikael jobbar så får vi se vad vi ska hitta¨på, blir nog en kväll framför tv:n., kanske lite spel. Vin, vet jag att jag och Cecilia och kanske Maria (om hon kommer) hinkar i oss några glas iallafall. Ska bli skönt och gott, var några hm..dagar sen :D nej då, det var faktiskt någon vecka sedan. Typ nyår.. :D

Hade didaktiktenta igår som gick utmärkt, kändes bra och nu är det endast själva matematiktentan kvar på fredag. Så veckan som kommer blir min tentapluggsvecka deluxe! Ska vara hundvakt på onsdag också åt lilla söta Tyke, ska bli skoj! Han är så himla söt! Och lätt att passa! Henrik avgudar honom också :) ett plus! Däremot vet jag inte om Elva kommer tycka att det är så kul men det är bara över dagen så hon får en lugn natt iallafall. :D

Ja så nu ska vi fixa oss lite och sedan blir det TP kanske. Och vin garanterat! Gott :D

// Lisa.

Time to go home...

Sitter uppe på universitetet och pluggar tillsammans med Maria. Men nu börjar vi tröttna...

Ska nog åka hem strax, känns som om det räcker just för idag.

Imorgon är det dags för bokredovisning...sådär skoj men ett måste jag MÅSTE förbi ;)

Dags att åka hem till sötnosen ;) och mysa!

Ska ut och äta tillsammans imorgon, dags att fira vår dag igen! Guud vad fort tiden går! Och jag är fortfarande lika kär och lycklig, Henrik är den finaste människa som finns och jag älskar honom av hela mitt hjärta. Puss darlo ;)

Nej, dags att åka.

Hejhej folket!

// Lisa.

Finally :D

Klara med referatet!

Gick väldigt smidigt, det börjar bra på sista terminen helt enkelt. Nu ska Lisa springa iväg och käka lite, har inte ätit sedan frukosten imorse med Henrik..det var typ klockan 7 så nu mår inte jag så himla bra,darrig som fan och magen skriker efter något gott. Och jag skriker efter sällskap, bara jag kvar här nu, väntar på att kvällskursen ska börja...

Maria ringde, hon skulle komma upp snart så skulle vi käka tillsammans, mysigt. För nu är det verkligen läge att äta något. Skulle vara gott med en fika efteråt också, tror att jag är i stort behov av det också just nu :P


Har mått lite halvkasst hela julen, har varit yr och mått illa. Hänger fortfarande i. Mamma trodde att det beror på att jag stressar så med skolan och när jag väl fick ledigt så sa hjärnan och kroppen ifrån,menade hon. Medan min ena svägerska undrade om det var något jag och Henrik ville berätta :P ha ha, nej sa vi, inga barn än, vi har ju redan en ändå :P Får hoppas att det inte är något sådant. Inte riktigt rätt läge just nu. Men barn, det ska vi ha! Självklart!  Men just nu är det inte läge av olika anledningar.

Min kusin är höggravid och ska närsomhelst ha en liten, pratade med henne för en liten stund sedan, hon väntar och väntar. :D Gud, vad spännande! Hon lovade att höra av sig när det var dags och när det var klart, så kunde vi få komma förbi BB och hälsa på. :D Gud vad mysigt! Jag minns när min bror fick först Ida, och sedan Jonathan, vilken känsla det var att bli faster, mina små ögonstenar! hur blir det då när jag får egna? :P Måste bli hel fantastiskt!

Får se när det nalkas mot BB då för att hälsa på mitt kusinbarn, spännande!


Dags att sticka iväg och käka lite nu, Maria är på parkeringen!

Ciao!

// Lisa.

Och så har skolan börjat igen...

Sitter på universitetet och väntar på min grupp. Tror att alla är lite sega efter "lovet" men det ska nog fixa sig ändå.

Min allra sista termin. Dags att ge sig själv lite positiv energi och sluta gnälla.

Jag är mycket införstådd med att det är skolan som är mina högsta stressfaktor. Jag vill hela tiden prestera det bästa jag kan, skall klara allting perfekt och ibland måste man sänka ribban för att kunna bli njöd någon gång.  Tyvärr så har jag lätt för att höja ribban för mig själv många gånger och även om jag klarar tentor och annat så vill jag ändå vara ÄNNU bättre... men den här sista terminen ska jag bara njuta av och det ska vara positiv anda som gäller och det ska vara slut på mina demoner om högsta poäng / betyg jämt. Jag är bra, och jag vet att jag kommer klara detta galant.

Som sagt, min allra sista termin, jag är fruktansvärt stolt att jag har fixat det så bra som det har gått, ingenting (ännu) som jag ligger efter med eller så. Allt flyter bara på och det kan man kalla prestation. Jag borde vara och är stolt.

Well, well.. dags att börja skriva på den där bokrecensionen.
 
So vi hörs folket, take care!

// Lisa.

Det nya året har börjat!

och så blev det januari. och ett nytt år att börja planera.

Utlandssemestern hanns inte med förra året så det blir en i år istället, till något gött ställe där vi bara kan softa. Känner för en sådan resa nu efter att jag var i Kenya en månad och rest runt och jobbat. SÅ nu vill iallafall jag ( :P ) på en solsemster och bara ligga och dricka goda drinkar på stranden ;) Eller vad säger du älskling? ;)

Henrik har ju fixat en hemlig resa här i januari för mig och honom, jag vet inte vad det handlar om. Vecka 3 måndag tisdag och onsdag så måste jag vara ledig i alla fall, och det ska jag fixa. Det är så spännande! Jag undrar vad han har hittat på nu ;)

Sitter hemma idag och ska tenta plugga, har gjort det hela veckna, men idag känns det inget vidare skoj... Men  men, that's life och vill jag ha min utbildning så måste jag kämpa, har ju inget annat efter mig än så länge så det vore skönt att slippa en omtenta nu på upploppet..

Jä jä, nu ska jag fixa lite här hemma, ha det gött så länge!

// Lisa.